Надзвичайна небезпека: на Дніпропетровщині зросла кількість пожеж в екосистемах

Протягом минулої доби рятувальники 56 разів залучались до гасіння пожеж на відкритих територіях Дніпропетровщини. Загальна площа знищених вогнем екосистем – понад 45 гектарів, що на два гектари менше, ніж минулої доби.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Ліквідовано 44 займання сухої рослинності, 11 пожеж де осередком було сміття та 1 загорання сільгоспугідь. Причиною стала людська недбалість та пожежна небезпека, яка оголошена у ці дні і буде ще тривати.

"Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища 7-11 серпня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека", – йдеться в повідомленні Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології

У зв'язку з цим, рятувальники нагадали про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт. Адже при спаленні сухостою, люди знищують не тільки сміттєві залишки, але і своє здоров’я, а також завдають значної шкоди довкіллю.

Під час процесу горіння рослинних залишків виділяються мікрочастинки диму до складу яких входять пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. Із сухою травою та листям, як правило горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.

"Пам’ятайте, що особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки в природних екосистемах, несуть за собою адміністративну, а у деяких випадках навіть кримінальну відповідальність", – заявили в ДСНС.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment