Люди закінчуються: військовий психолог закликав 18-річних готуватися до захисту батьківщини

В Україні незабаром може початися мобілізація чоловіків із 18 років. Про це заявив військовий психолог Андрій Козінчук. Він підкреслив, що людські ресурси на фронті потребують поповнення.

За словами експерта, Верховна Рада ухвалить рішення про зниження мобілізаційного віку. Як відомо, за новим законом нижня межа для призову чоловіків – 25 років. На думку Козінчука, зараз з 18 років не мобілізують з кількох причин.

Це вік, який дуже здатний до війни, просто їм потім складніше адаптуватися після війни, ось чого ми зараз не призиваємо. Але воювати будуть усі. І на мій суб'єктивний погляд, це не за горами. Якщо ми зможемо вивести якусь ситуацію, здоровий глузд буде змушений до прийняття такого рішення. Нічого такого немає. Те, що ми зараз закликаємо з 25 років, це просто велич нашого гуманізму. Але навіть гуманізм усе-таки розривається, коли йде раціональність, – наголосив фахівець.

Андрій Козінчук наголосив, що "люди закінчуються", бо російські окупанти проводять штурми. Які наші захисники відбивають дуже високу ціну.

На думку аналітика, потрібно провести ротацію, щоб бійці могли ефективно воювати. Він нагадав, що в країнах НАТО процедура проводиться кожні півроку, бо йдеться про "біологічну та психологічну основу".

Козінчук також охарактеризував мобілізацію, зазначивши, що є проблема з якістю особового складу. У навчальних центрах стало більше чоловіків, але деякі з них потрапили "з бусика" і дуже перелякані.

Очікуємо, що восени вже може бути поповнення ЗСУ. Але це не означає, що до нового року ми всіх переможемо і будемо влітку купатися в Криму, – пояснив психолог.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment