Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

Багато господинь регулярно роблять одну й ту саму помилку. Вони використовують для зберігання продуктів полички не тільки в самому холодильнику, а й на дверцятах пристрою. Пропонуємо дізнатися, чому не варто цього робити.

Варто пам'ятати, що дверцята холодильника – це найтепліше місце в пристрої. Мало того, тут часто виникає перепад температур, що погано позначається на якості продуктів: вони швидше псуються. Тому не варто тримати на дверцятах холодильника деякі з них, – передає Today.

Яйця

Багато господинь кладуть куплені яйця в спеціальний пластиковий лоток, який йде в комплекті холодильника, і ставлять його на дверцята агрегату. Але робити цього не можна, бо через постійні перепади температур яйця можуть швидко зіпсуватися. Краще тримати лоток на одній з основних полиць пристрою.

Молочні продукти

Пляшки та пакети з молоком, йогуртом або кефіром часто опиняються на дверцятах холодильника. Це досить зручно, але неправильно. Щоб продовжити термін придатності молочних продуктів, їх краще тримати в самому холодильнику, ближче до морозилки, де зберігається нижча температура. Це ж правило стосується і твердого сиру.

Фрукти

Незважаючи на те, що в більшості холодильників є спеціальний піддон для зберігання фруктів, господині часто кладуть їх на дверцята холодильника. Але краще все ж використовувати для зберігання яблук, слив, апельсинів і винограду закриту поличку. Так вони довше збережуть свіжість і зовнішній вигляд.

Але є й продукти, яким не страшні перепади температур, тому їх можна сміливо ставити на полиці на дверцятах холодильника. Це оцет і різні соуси, консерви, томатна паста і навіть вершкове масло, якщо потрібно, щоб воно було не надто твердим.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment