У паперовому військовому квитку та електронному не збігаються дані: які проблеми можуть виникнути та що робити

Поки триває воєнний стан в Україні, військово-облікові документи є чи не найважливішими для чоловіків. Тому вони мають містить лише ті дані, що відповідають дійсності. Проте бувають випадки, коли інформація у паперовому військовому квитку та електронному відрізняється.

Чим загрожує наявність розбіжностей у двох формах документу та що робити для виправлення ситуації, розповів адвокат Дмитро Франчук, пише РБК-Україна.

"Якщо дані у паперовому військовому квитку та електронному відрізняються, важливо виправити цю невідповідність якомога швидше, оскільки такі розбіжності можуть спричинити проблеми у різних ситуаціях, включаючи виїзд за кордон, отримання соціальних виплат або надання інших державних послуг", – пояснив юрист.

Ось що слід зробити в разі такої проблеми:

  • звернутися до ТЦК та СП за місцем обліку;
  • надати паперовий військовий квиток та електронний військовий квиток (витяг з Реєстру військовозобов'язаних);
  • надати документи, що підтверджують правильність даних (наприклад, свідоцтво про народження, паспорт, свідоцтво про шлюб).

Співробітники ТЦК мають перевірити дані та виправити помилки, оновивши інформацію в обох системах (паперовій та електронній).

Дмитро Франчук наголошує, що обидві форми військово-облікового документу мають однакову юридичну силу. Проте електронний квиток може бути актуальнішим, тому що інформація в ньому оновлюється частіше.

"Можливі незначні затримки у розв'язанні питання, адже процес оновлення даних потребує часу. Серйозних проблем з оновленою інформацією виникнути не повинно", – додав експерт.

Для уникнення подібних проблем юрист також радить:

  • після оновлення даних отримати новий витяг з Реєстру військовозобов'язаних та переконатися, що всі дані вірні;
  • зберігати документи, що підтверджують достовірність ваших даних;
  • у разі виникнення проблем звертатися до вищестоящих органів військового управління або до омбудсмена з питань захисту прав людини.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment