На початку доби вся Україна “червоніла” кілька разів: армія рф застосувала “шахеди”, “кинджали”, “іскандери” та Х-101/Х-55

На початку доби 14 червня, окупанти з повітря атакували Україну вночі, вранці та вдень. Ще до світанку завдали комбінованого удару, застосувавши ракети різних типів та "шахеди". Тоді із 31 засобу повітряного нападу, наші оборонці неба збили 24 цілі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Усього станом на 07:00 ворог застосував 14 ракет повітряного, наземного базування й 17 ударних БпЛА, а саме:

  • 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл. – рф.);
  • 3 балістичні ракети «Іскандер-М» (пуски із Криму та Краснодарського краю – рф.);
  • 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» (із повітряного простору Тамбовської обл. – рф.);
  • 17 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (район пусків – Єйськ – рф).

До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою у Хмельницькій, Харківській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській та Кіровоградській областях збито 24 повітряні цілі: – 7 крилатих ракет Х-101/Х-555; – 17 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Сьогоднішні удари "кинджалами"

Під час нової масованої атаки рф Україною в ніч на 14 червня окупанти запустили ракети, які летіли в основному на захід. Зранку п'ятниці, вся Україна "почервоніла" через зліт МІГ-31К на території росії. Близько 06:00 ворог запустив одну ракету Х-47М2 "Кинджал" у напрямку Хмельниччини.

"Близько 6 ранку противник здійснив пуски аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" з пускових рубежів Тамбовської області. Ця ціль рухалася дуже швидко, йшла з півночі України і попрямувала до Хмельниччини, де не досягла своєї цілі", – розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Також сьогодні о 10:17 вся Україна почервоніла. Вибухи лунали у на Київщині. Була атака й по Хмельниччині, там сталася пожежа на об’єкті інфраструктури, травмованих немає.

За попередньою інформацією, агресор застосував "кинджали" та балістику.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment