Рис не прилипне до каструлі, якщо додати в нього один інгредієнт: хитрий кулінарний трюк

Рис – універсальний продукт, на основі якого можна приготувати безліч смачних страв. Але часто трапляється, що рис прилипає або пригоряє до дна каструлі, що псує страву і створює зайвий клопіт під час миття посуду. Цій неприємності можна запобігти за допомогою простого трюка, яким поділилилося видання Huffingtonpost.

Що додати у воду, щоб рис не прилипав

Прилипанню риса до каструлі запобігає додавання неочікуваного компонента – лимонного соку. Поставивши каструлю з рисом і водою на плиту, до закипання потрібно додати трохи свіжого соку лимону. Це не тільки допомагає запобігти злипанню крупинок і прилипанню їх до дна, а й покращує текстуру риса – він стає пухким, пружним, більш яскравим.

Крім того, є ще один варіант, який допоможе уникнути неприємності. Якщо вдома немає лимону, можна додати у воду з рисом перед закипанням невелику кількість олії. Цей продукт робить рис розсипчастим і також покращує текстуру кінцевої страви.

Чи потрібно промивати рис перед варінням

Ця процедура необхідна, якщо ви хочете, щоб рисові зерна не склеювались під час приготування і страва вийшла розсипчастою. Експерти радять промивати рис, незважаючи на те, який сорт використовується і яку страву ви готуєте.

Вода вимиває з крупи надлишок крохмалю, а також пил і бруд, який може бути в упаковці з продуктом. Промивши рис 2-3 рази під водою, ви зробите його чистим, без зайвого крохмалю і не дасте йому злипнутися під час варіння.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment