Критично важливі? працівники “Glovo”, “Visa” та “Favbet Tech” отримали бронь від мобілізації на 6 місяців

В Україні "з метою забезпечення функціонування економіки та життєдіяльності населення в особливий період" отримали відстрочку від призову на військову службу працівники компанії "Glovo", "Visa" і фірми з власниками зі США.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету з нацбезпеки Олександр Федієнко Федієнко, оприлюднивши відповідний наказ Мінекономіки.

Згідно з документом про бронювання відстрочка від призову на військову службу строком на 6 місяців надається військовозобов’язаним працівникам шести компаній:

  • ТОВ "Гловоапп Україна" (доставка Glovo);
  • ТОВ "Фавбет Тек";
  • ДП "ССМ" (рекламне агентство);
  • ТОВ "Віза Україна" (консультаційні послуги для бізнесу);
  • ТОВ "Агрі Чейн" (частина агрохолдингу "Астарта");
  • ТОВ "КОРТ".

З усього списку зв'язок з армією має лише одна компанія – "Корт", яка займається розробкою систем РЕБ і безпілотників. В цілому я не проти економічного блокування. Гроші на утримання армії нам потрібні. Але інколи навіть керівники ТЦК не можуть зрозуміти, чому підприємства які випускають дрони, реби, не бронюють, бо не проходять по критеріям, – зазначив Федієнко.

Нардеп висловив занепокоєння щодо критеріїв, за якими підприємства отримують бронювання та порекомендував виконавчій владі "увімкнути мозок".

Федієнко наголошує, що зараз, коли почались локальні блекаути, всі згадали про операторів звʼязку. Проте в операторів персонал мобілізували, тому "немає кому бігати ремонтувати, змінювати акумулятори".

Звʼязку немає. Старлінки добре, але вони точно не виконають весь технологічний функціонал. Я кажу, я попереджав, – написав нардеп в Телеграм.

Доповнено:

Скасовано наказ про бронювання працівників "Glovo" "Visa" та деяких букмекерських компаній, – Міністерка економіки України Свириденко.

Будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment