Плями від поту на одязі зникнуть на очах: 3 ефективних способи, які повернуть речам бездоганний вигляд

Поширеною проблемою в літній період є поява плям від поту на одязі, які видалити доволі складно. Проте є кілька дієвих способів, як вивести плями від поту та повернути речам свіжий вигляд. Допоможуть у цьому доступні та недорогі засоби, які знайдуться вдома у кожного.

Лимонний сік

Жовті розводи під пахвами від поту та дезодоранту можна прибрати, скориставшись свіжовичавленим соком лимону. Для цього потрібно нанести сік на проблемні ділянки та залишити на 30-40 хвилин. Далі одяг випрати в пральній машинці у звичайному режимі. Лимонний сік не лише очищає одяг від плям, а й освіжає тканину, надаючи приємний цитрусовий аромат.

Харчова сода

Добре видаляє такі плями сода. Для цього потрібно зробити розчин, змішавши 50 г засобу і 200 мл теплої води. Замочити речі в цій рідині на годину, після чого виплати в машинці, як зазвичай.

Якщо плями старі, краще приготувати із соди пастоподібну суміш, додавши трохи води, і нанести її безпосередньо на забруднені місця. Витримати 30-60 хвилин. Далі одяг випрати у машинці.

Перекис водню

Відіпрати піт допомагає перекис водню, але його можна застосовувати лише для речей білого кольору, оскільки кольорові речі він може зіпсувати. Потрібно замочити річ у розчині, змішавши столову ложку перекису з літром теплої (не гарячої) води. Витримати 30 хвилин і випрати у пральній машинці.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment