Google впровадить штучний інтелект у свій пошук: що зміниться для користувачів

Google, найбільший пошуковик у світі, оголосив про значні зміни в своєму алгоритмі на конференції Google I/0 2024. Вони включають впровадження штучного інтелекту у їхній пошуковий двигун. Це означає, що користувачі отримають більш точні та швидкі результати пошуку, а також нові можливості планування і візуального пошуку.

Нова функція пошуку Google

Одними з головних нововведень є блоки "Огляд ШІ", які розміщуються у верхній частині екрана та мають на меті надати користувачеві відповідь на його запит одразу. Ця функція вже запрацювала у США і буде доступна для більшості країн до кінця року. Згідно з оголошенням Google, завдяки генеративному ШІ, пошук стане більш швидким і ефективним, дозволяючи користувачам зосередитися на виконанні завдань, а не на пошуковому процесі.

Ліз Рід, новопризначений керівник відділу пошуку Google, зауважує, що хоча не кожен пошуковий запит потребує відповіді від штучного інтелекту, сильні сторони нового пошукового рушія, заснованого на моделі Gemini, полягають у обробці складних запитів.

Планування та івзуальний пошук: нові можливості

Окрім огляду штучного інтелекту, Google впроваджує нові можливості планування та візуального пошуку. Користувачі матимуть змогу створювати індивідуальні плани, такі як плани харчування або відпустки, та вносити в них зміни, зручно експортуючи їх до Google Документів або Gmail.

Щодо візуального пошуку, Google планує додати можливість ставити запитання за допомогою відео. Ця функція буде особливо корисною для користувачів, які шукають інформацію про вирішення проблем або опис предметів.

Google планує розширити доступність нового пошукового алгоритму для понад мільярда людей до кінця поточного року.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment