Байден призначить спецпредставника з питань відновлення економіки України, – NYT

Президент Сполучених Штатів Джо Байден призначить колишню міністерку торгівлі Пенні Пріцкер спеціальним представником із питань відновлення економіки України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Видання зазначає, що нова посада свідчить про те, що адміністрація Байдена занепокоєна довгостроковим економічним виживанням України, попри триваючу війну з Росією.

У своїй заяві Байден зазначив, що Пріцкер "спрямовуватиме зусилля США з відновлення української економіки", працюючи з урядом України, союзниками США, міжнародними фінансовими інститутами та приватним сектором.

За словами одного з високопоставлених представників адміністрації, який говорив на умовах анонімності, оскільки призначення ще не було офіційним, 64-річна Пріцкер заохочуватиме інвестиційні стратегії в Україні, а також залучатиме державні та приватні інвестиції з інших країн.

Найближчими тижнями вона планує відвідати Україну, щоб оцінити стан її економіки та зустрітися з політичними та діловими лідерами.

Білий дім оголосить про призначення Пріцкер у четвер. Вона працюватиме в Держдепартаменті, підпорядковуючись держсекретареві Ентоні Блінкену.

Допомога бюджету України від США

США зобов'язалися надати бюджету України у 2023 році допомогу у вигляді грантів на 9,9 млрд доларів, при цьому ЄС надасть 18 млрд євро на макрофінансову допомогу у вигляді пільгових кредитів.

Наступного року Україні потрібно від 12 до 14 млрд доларів фінансової допомоги від США, оскільки витрати бюджету залишаються високими на тлі російського вторгнення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Ще новини

Leave a Comment