Несподівана користь комбучі: вчені встановили, що чайний гриб знижує рівень цукру в крові при діабеті 2 типу

Цукровий діабет є дев'ятою за значимістю причиною смерті у світі. За останні 30 років захворюваність на діабет збільшилася більш ніж на 400%, в основному це діабет 2 типу.
Нещодавно проведені дослідження показали, що напій, який набирає популярності останнім часом, може знизити рівень цукру в крові у людей, які страждають на діабет. Мова йде про комбучу – натуральний ферментований напій на основі чайного гриба. Про це повідомили у дослідницькому журналі Frontiers in Nutrition.
Цей пікантний і шипучий ферментований чай, багатий на пробіотики, антиоксиданти та ензими, сприяє детоксикації, оздоровлює печінку та травну систему.
Вважається, що чайний гриб походить з Китаю або Японії. Чорний або зелений чай ферментується протягом тижня або більше після додавання бактерій, дріжджів і цукру.
Результати дослідження
За даними клінічного дослідження, проведеного Джорджтаунським університетом, Небраска-Лінкольн та MedStar Health, люди з діабетом 2 типу, які пили комбучу протягом чотирьох тижнів, мали нижчий рівень глюкози в крові натще, ніж ті, хто вживав схожий за смаком напій плацебо.
Одна група учасників споживала 240 мл напою за вечерею щодня протягом 4 тижнів. У той же час інша група споживала схожий за смаком неферментований газований напій у тій же кількості. Ніхто з учасників не знав, що саме споживає – справжній напій чи плацебо. На другому етапі учасники помінялись місцями.
Це перше клінічне дослідження, яке вивчає вплив чайного гриба на людей з діабетом, за словами його автора, доктора медичних наук Дене Меренштейна. Воно створює основу для проведення більш масштабного дослідження, щоб підтвердити і розширити результати.
Дослідники також вивчили склад ферментуючих мікроорганізмів у чайному грибі, щоб визначити, які інгредієнти можуть бути найбільш активними. Аналіз показав, що напій містить приблизно рівну кількість молочнокислих бактерій, оцтовокислих бактерій і дріжджів під назвою Dekkera.
Дослідження надало попередні докази того, що звичайний напій може впливати на розвиток діабету. Далі планується проведення більш широкого тестування для визначення, наскільки ефективно чайний гриб знижує рівень глюкози в крові, що може допомогти запобігти або лікувати цукровий діабет другого типу.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment