Ці продукти найчастіше стають причиною отруєнь: як розпізнати небезпеку

У теплу пору року кількість харчових отруєнь збільшується. Через високу температуру продукти псуються дуже швидко, а нещодавно приготована страва, вчасно не поміщена до холодильника, вже за кілька годин може стати джерелом отруєння.
Медики розповідають, що причиною отруєння можуть стати і свіжоприготовані продукти, які неправильно зберігалися.
Продукти, які найчастіше стають причиною отруєнь:

торти, тістечка, інші кондитерські вироби з кремом;
молочні продукти;
м'ясні продукти;
риба;
яйця;
молочні продукти.

Обов'язково потрібно перевіряти термін придатності, зазначений на тарі та упаковці, і якщо він закінчився або добігає кінця, такий продукт купувати небезпечно. Але це очевидна ознака, а увагу варто звернути й на інші характеристики. Якщо продукт має бути прозорим, але став каламутним, з'явився осад – найімовірніше, він зіпсований.
Якщо є нехарактерний запах, зміни кольору та консистенції – такий продукт краще не купувати. Також потрібно звертати увагу на цілісність пакування – воно не має бути пошкодженим, деформованим, потертим або рваним.
А ще важливо знати, що отруїтися, особливо влітку, можна ягодами та грибами. Причиною отруєння можуть стати дикі ягоди, а також як неїстівні, так і їстівні гриби. Їстівні гриби, що ростуть біля промислових підприємств і вздовж трас, вживати в їжу не можна.
Як знизити ризики отруєння
Перед приготуванням їжі та перед їжею обов'язково потрібно мити руки з милом. Дуже уважно потрібно ставитися до приладів та обладнання, яке використовується для приготування їжі – ножі, дошки, тара для зберігання мають бути ретельно очищені.
М'ясо і рибу потрібно просмажувати ґрунтовно, не допускати, щоб продукти залишалися напівсирими. Заморожене м'ясо необхідно розморожувати з дотриманням правил, не використовувати для цих цілей гарячу воду.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment