Масована атака дронів на Україну: ППО збила вночі 78 “шахедів”

Вночі проти 3 жовтня 2024 року Росія здійснила масштабну атаку на Україну за допомогою ударних безпілотників типу Shahed, запустивши понад сотню дронів. Ця атака стала однією з найбільших за останній час, і хоча українська протиповітряна оборона досягла значного успіху у їхньому збитті, загроза з боку таких нападів залишається високою. Усього було виявлено 105 дронів, з яких Сили ППО України знищили 78.

Масштаб атаки та активність дронів

За офіційними даними Командування Повітряних сил ЗСУ, дрони запускали з кількох регіонів Росії та окупованого Криму. Це включає райони Орела, Приморсько-Ахтарська, Курська, а також мис Чауда на території анексованого Криму.

Географія атаки

Атака дронів охопила значну кількість регіонів України. Зокрема, безпілотники були помічені у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

Успіхи протиповітряної оборони

За інформацією від Повітряних сил ЗСУ, українські системи протиповітряної оборони збили 78 безпілотників.

Ще 23 дрони були втрачені локаційно в різних регіонах України. Імовірно, це стало наслідком активної протидії радіоелектронної боротьби. Системи РЕБ можуть порушувати роботу дронів, знижуючи їхню точність або зовсім виводячи з ладу.

Один із дронів змінив курс і полетів у напрямку Білорусі.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment