У Дніпрі завершується сезон фонтанів: чому раніше ніж планувалось

На вулицях Дніпра цього сезону працювало 15 фонтанів. Але їх вже їх розпочали готувати до зимового періоду.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Планувалось, що фонтани у місті працюватимуть до 15 жовтня. Але їх сезон завершено раніше. Можливо рішення змінили в цілях економії. Але підрахувати вартість їхнього обслуговування наразі неможливо, каже начальник департаменту з поточного та капітального ремонту КП "Дніпроводоканал" Артур Буряк.

За його словами, у літній сезон водограї чистили кожні 2 тижні. Мили чаші та оновлювали воду. Водночас освітлення фонтанів цьогоріч не вмикали через воєнний стан.

"Є витрати на електроенергію, на воду, на матеріали для працювання фонтану, санітарний стан. То є хімія, чистки та мийки фонтанів, які потребують 2-3 рази, а деякі і 4 рази на місяць мийки та (підтримку) санітарного стану", – каже він.

При підготовці до зимового періоду проводиться повністю чистка чаші фонтану, демонтується обладнання, повністю, як наносне так і фонтанне обладнання, консервуються чаші керування, консервується подача холодного постачання, подача електроенергії повністю на зимовий період. Все обладнання транспортують на склади, де працівники проводять ревізію.

"Це заміна розхідних матеріалів, заміна підшипників, насосів, і готують до наступного сезону, щоб наступний сезон працювали фонтани безперебійно",- зазначив Артур Буряк.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment