На Дніпропетровщині розкладатимуть приманки для тварин: чому їх не треба чіпати

На території Дніпра та області почнуть розкидувати принади з вакциною проти сказу для диких тварин. Робитимуть це в рамках осінньої імунізації.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.

Планується охопити територію площею 13898,46 кв. км, на якій буде розкладено 347461 принада із вакциною. Спосіб пероральної імунізації є єдиним дієвим способом профілактики диких тварин від сказу. Процес проводитиметься наземним розподілом, тобто приманки розкладатимуть вручну, однак із обов’язковим урахуванням усіх небезпечних факторів.

Невеличкі принади у вигляді брикетів мають запах м’ясо-кісткового борошна, всередині них зберігається вакцина. Вони безпечні для людей, тварин та розроблені для тривалого перебування в польових умовах. Тому не варто їх підбирати, якщо ви знайдете на природі чи біля дачі.

"Шановні громадяни, просимо не чіпати знайдені приманки з вакциною, їх пізніше знайде лисиця", – закликали фахівці Держпродспоживслужби.

Також у відомстві нагадали про небезпеку поширення сказу.

"Першочергово, у разі підозри на сказ власник повинен ізолювати тварину, використовуючи рукавички, спецодяг та окуляри.

По-друге, зателефонуйте в лікарню ветеринарної медицини Держпродспоживслужби або до територіального органу Держпродспоживслужби.

Встановлюється 10-денний нагляд за твариною. Сказ є не виліковною хворобою і спільною для тварин та людей", – йдеться в повідомленні.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment