На деяких енергооб’єктах України знизилась потужність: як це впливає на відключення світла

Сьогодні в Україні змінені час та обсяг застосування заходів обмеження. Причина – зниження потужності на деяких енергообʼєктах через складну ситуацію в енергосистемі внаслідок останньої масованої атаки ворога на магістральну мережу 26 серпня.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго.

До кінця доби обленерго в усіх регіонах будуть застосовувати відключення за таким графіком:

  • 10:05 – 13:00 – дві черги відключень;
  • 13:00 – 15:00 – одна черга відключень;
  • 15:00 – 24:00 – дві черги відключень.

"Зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тож, коли електроенергія з’являється за графіком, споживайте її, будь ласка, ощадливо", – звернулись в Укренерго.

Для подолання дефіциту в енергосистемі – сьогодні здійснюється аварійне постачання електроенергії з енергосистеми Польщі. Протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 12 071 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 900 МВт.

Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 540 населених пунктів. Є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Миколаївській, Львівській областях. З технічних причин знеструмлені споживачі на Дніпропетровщині, Кіровоградщині, Сумщині та Чернігівщині.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment