Ракетний удар по Дніпру: куди звертатися мешканцям пошкоджених будинків

Внаслідок ракетного удару, який стався ввечері 2 вересня, пошкоджено 15 багатоквартирних будинків. Наразі комунальники прибирають скло з вибитих вікон. Працівники житлового сервісу «зашивають» вікна плівкою.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Також постраждали два навчальні заклади: у дитячому садку вибито 17 вікон, у ліцеї пошкоджено 21 вікно, у гімназії — 2 двері, 21 вікно. У філіалі гімназії – 2 вікна та одні двері. Щодо вибитих вікон у будинках — мешканці можуть звертатися за телефоном: 0675342447.

"Це 12 будинків комунальної власності та 3 — ОСББ. У будинках комунальної власності нарахували 51 вибите вікно. На 4 будинках підняло вибуховою хвилею шиферний дах та поклало на місце. Тобто з першого погляду це непомітно, але є проблеми й буде ремонт. Наголошу, «Жилсервіс-5» замінює тільки вибиті вікна. Щодо іншого майна, то треба подаватися на «єВідновлення", — зазначив головний інженер КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради Олександр Степаненко.

єВідновлення» — це державна програма з підтримки всіх українців, чиє житло зазнало пошкоджень або повністю зруйновано через ракетний терор рф.
Подати заявку можна онлайн – через портал Дія (https://erecovery.diia.gov.ua/). Там слід описати руйнування та прикріпити документи.

З описом руйнувань майна та збором необхідних для реєстрації документів дніпрянам допомагають у районних адміністраціях Дніпровської міської ради.

"Якщо постраждали приватні будинки, треба викликати поліцію, а потім із відповідним актом звернутися до Лівобережної адміністрації по вул. 20-річчя Перемоги, буд. 51. Консультацію можна отримати за номером: (056) 767-09-43. Пн. – Чт.: 09:00 – 17:00; Пт.: 09:00 – 15:45. Для мешканців будинків ОСББ та комунальної форми власності ми розвісимо на будинках оголошення з телефонами та інформацією, куди звертатися", — підкреслив заступник голови Лівобережної адміністрації Дніпровської міськради Олег Лохмаков.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment