Святкові заходи, онлайн-зустрічі та екскурсії: як пройшов Перший дзвоник 2024 у Дніпрі, – ФОТО

Сьогодні, 2 вересня на Дніпропетровщині стартував навчальний рік. У більшості школярів були невеликі символічні урочистості з нагоди Першого дзвоника.

Редакція сайту розкаже, як почався новий навчальний рік на Дніпропетровщині 056.

В області в новий навчальний ввійшли 318 тисяч хлопців і дівчат, серед них – понад 25 тисяч першачків. В закладах середньої освіти Дніпра зареєстровано 93 тисяч учнів, з них – 7 200 першокласників.

Нові знання школярі здобуватимуть у різних форматах. Найбільше у змішаному, бо так працюватиме майже 57% закладів освіти. Ще 28% – очно, інші дистанційно.

Ті діти, що сьогодні прийшли до шкіл, були у вишиванках, формі чи в інших ошатних нарядах, з квітами та повітряними кульками. В деяких закладах учнів зустрічали з хлібом та сіллю. Вчителі урочисто привітали учнів та сказали їм слова напуття. У всіх школах та лунав Гімн України, якому підспівували учні, батьки й вчителі.

Не обійшлось без культурно-розважальної програми. В різних закладах вона відрізнялась: були аніматори, музичні та спортивні виступи, майстер-класи з Петриківського розпису та патріотичні розмальовки.

Проте деякі класи провели цей день вдома, обмежившись вів хвилиною "Класною годиною" в режимі онлайн. Вони вирішили найближчим часом відзначити Перший дзвоник на екскурсіях.

А дехто замість школи вже сьогодні поїхав відзначати 1 Вересня, наприклад, до планетарію.

Зазначимо, що вже третій рік поспіль українські діти починають навчання у воєнний час. Попри тривоги та незаплановані перерви в укриттях, попереду головне – українська освіта.

"Як би не проходили уроки у наших дітей, впевнений, вони дивуватимуть нас. Своєю кмітливістю та успіхами, досягненнями і навіть відкриттями. Нехай на цьому шляху їм все вдається, бо вони заслуговують на найкраще! Ми ж, дорослі, дбатимемо про їхню безпеку, бо все, що робимо, – заради них!

Зі стартом також вчителів і батьків. Мудрості та терпіння. Підтримуйте своїх учнів, синів і доньок. Знаходьте для них вірні та теплі слова. Не шкодуйте часу на обійми", – звернувся очільник Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment