Ситуація катастрофічна: на Дніпропетровщині за добу вогонь знищив понад 149 гектарів екосистем

Нині триває період надзвичайної пожежної небезпеки і ситуація зі згорянням екосистем катастрофічна. Аби їх ліквідувати, в оперативні розрахунки додатково вводиться резервна техніка та люди. Рятувальники працюють на межі своїх можливостей. Лише за минулу добу на Дніпропетровщині сталося 146 пожеж на відкритих територіях.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

1 вересня загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 149 гектарів. Ліквідовано 128 займань сухої рослинності, 19 пожеж де осередком було сміття та 1 лісову пожежі.

З 26 серпня по 1 вересня підрозділи ДСНС здійснили 1665 виїздів на виклики громадян – ліквідовували наслідки ворожих ударів, гасили пожежі, допомагали постраждалим у ДТП. Протягом тижня врятували 60 людей, серед них 6 дітей. На жаль, 7 осіб загинуло. 1108 пожеж ліквідували вогнеборці з 26 серпня по 1 вересня. З них 129 – у житловому секторі, 49 – у нежитловому та 9 на транспорті. 909 разів рятувальники виїжджали гасити екосистеми області – вогонь пошкодив понад 891 га території.

Найчастіша причина таких загорянь – спалювання громадянами сухої рослинності та сміття. Тож, рятувальники вкотре закликають населення бути відповідальними і дотримуватися правил пожежної безпеки.

"Нагадуємо про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт.

Пам’ятайте, що особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки в природних екосистемах, несуть за собою адміністративну, а у деяких випадках навіть кримінальну відповідальність", – йдеться в повідомленні.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment