На Дніпропетровщині згоріла рекордна площа екосистем: рятувальники звернулися до місцевих

Триває період надзвичайної пожежної небезпеки. Протягом 20 серпня рятувальники 83 рази залучались до гасіння пожеж на відкритих територіях. Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 76 га. Це рекорд, адже минулої, важкої для рятувальників доби, згоріло 62 га.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДСНС України у Дніпропетровській області.

Ліквідовано 73 займання сухої рослинності, 7 пожеж де осередком було сміття та 3 загорання у лісі. Найбільшими були – пожежа в лісі Павлограда та сміттєзвалищі Кам'янського.

Вогнеборці щоденно долають численні та масштабні займання в екосистемах регіону. Більшість пожеж на відкритих територіях провокують самі мешканці, не дотримуючись правил пожежної безпеки або ж свідомо порушуючи їх, а суха, вітряна погода лише сприяє швидкому поширенню вогню на значні території за короткий час, що значно ускладнює роботу рятувальникам.

Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища: 20-26 серпня на території Дніпропетровської області переважатиме висока (V класу) пожежна небезпека.

"Вкотре, нагадуємо про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт.

Пам’ятайте, що особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки в природних екосистемах, несуть за собою адміністративну, а у деяких випадках навіть кримінальну відповідальність", – звернулись в ДСНС.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment