Гроші з піару – на ЗСУ: суд зобов’язав мерію Дніпра проголосувати за петицію

Суд зобов'язав мерію Дніпра відмовитися від витрат на піар на користь ЗСУ. Сьогодні він розглянув відповідну петицію. Її створили активісти, які щотижня виходять на мітинги з проханням збільшити в бюджеті видатки на підтримку армії.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на активіста, керівника платформи "Громадський контроль" Дениса Селіна.

ЗА його словами, це вже рішення другої судової інстанції, а отже, воно обов’язкове до виконання.

"Тепер мерія Дніпра має винести на голосування петицію, в якій жителі міста просять перенаправити кошти, призначені для піару та деяких комунальних підприємств, на допомогу ЗСУ та закупівлю дронів

"Це рішення другої судової інстанції, тобто воно обов’язкове до виконання. Наразі, міська рада Дніпра має винести на голосування депутатів петицію. В петиції люди просили перекинути дивні витрати міськради на піар та кошти, виділені на деякі комунальні підприємства, спрямувати на допомогу ЗСУ та закупівлю дронів", – пояснив Селін. .

За його словами, цю петицію підписало більш ніж 3000 людей. Але мер Дніпра Борис Філатов не виніс її на сесію, заявивши, що "підписали петицію росіяни, і взагалі, ця петиція неправильна".

"Ми звернулися до суду і виграли його. В суді було з’ясовано, що підписували петиції громадяни України.

Тож зараз подивимось, чи виконає міська рада рішення суду. Та хто з депутатів як проголосує. Дізнаємось хто з депутатів реально за допомогу ЗСУ, а хто буде шукати відмазку і розповідати казки", – зазначив активіст.

Скільки йде грошей на піар

В Україні проаналізували скільки коштів міська влада витратила на рекламу у 2024 році. Відповідне дослідження було проведено в рамках проєкту Transparency International Ukraine.

В цьому рейтингу міська рада Дніпра посіла перше місце. За неповні 7 місяців вона уклала контрактів на понад 46,2 мільйонів гривень.

Друге місце посіла міська рада Кривого Рогу, яка витратила на рекламу 18,3 мільйонів гривень. На третьому місці — Кам’янська міська рада, яка закупила рекламних послуг на 12 мільйона гривень .На рекламу в Києві витратили 8 мільйона гривень, більшість з яких спрямували на розроблення та просування різних інформаційно-комунікаційних кампаній, переважно соціального спрямування.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment