Талановита молода піаністка з Кам`янського перемогла у міжнародному конкурсі

Учениця випускного класу фортепіанного відділу КЗ СМО “Мистецька школа №2” м. Кам’янське Галіна Марія гідно представила наше місто на І Міжнародному конкурсі фортепіанної музики “PIANO MUSIC”. Талановита піаністка перемогла в номінації «Фортепіано. Соло», V вікова категорія 14-15 років та отримала диплом лауреата І премії.

Викладач дівчини, Ксенія Юріївна Зубріліна, отримала подяку за професійну майстерність та педагогічний талант, – повідомляє Культура сьогодні.

У повідомлені в офіційній групі КЗ СМО «Мистецька школа № 2» КМР у Фейсбук зазначається, що цього року Марія закінчила навчання у їх навчальному закладі та вступила до Камʼянського фахового музичного коледжу, де продовжить навчатися фортепіанному виконавському мистецтву у класі викладача Одінцової Ірини Володимирівни.

Конкурс “PIANO MUSIC” відбувся 31 липня 2024 року. Його засновником стала Громадська організація «PANORAMA-Art» і інформаційну підтримку здійснював Державний науково-методичний Центр змісту культурно-мистецької освіти. У конкурсі взяли участь представники фортепіанного виконавського мистецтва з різних регіонів України: Львова, Вінниці Харкова, Житомиру, Тернополя, Кропивницького, Черкас, Чернігова, Камʼянець-Подільського, Кривого Рогу та інших міст.

До складу високопрофесійного журі увійшли Наталія Свириденко – народна артистка України, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри інструментально-виконавської майстерності Київського столичного університету імені Бориса Грінченка; Оксана Гаркуша- викладач-методист вищої категорії; Юлія Тетерюк-Кінч – викладач-методист Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д.Є.Задора, викладач та провідний концертмейстер Мукачівського державного університету.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment