Майже 6 тисяч хворих за тиждень: ситуація з ГРВІ, грипом та коронавірусом на Дніпропетровщині

Протягом цього тижня на Дніпропетровщині зафіксували значне зростання випадків гострих респіраорних вірусних інфекцій (ГРВІ), зокрема COVID-19. Про це повідомив лабораторний центр МОЗ України.

Підвищення рівня захворюваності на ГРВІ

За останній тиждень на Дніпропетровщині зареєстрували 5 597 випадків ГРВІ, що на 12,9% більше порівняно з попереднім тижнем. Зростання захворюваності є тривожним сигналом, який вказує на необхідність посилення заходів профілактики та боротьби з розповсюдженням інфекційних хвороб.

Серед усіх хворих на ГРВІ 35% становлять діти.

Загалом, до закладів охорони здоров'я області ушпиталили 417 пацієнтів, з яких 228 — діти. Значна кількість хворих потребує стаціонарного лікування, що, у свою чергу, навантажує систему охорони здоров'я.

Ситуація з COVID-19

COVID-19 залишається однією з основних причин захворюваності на ГРВІ. За вказаний період зареєстрували 698 випадків COVID-19, що складає 12,5% від усіх випадків ГРВІ. З огляду на це, очевидно, що пандемія коронавірусу продовжує впливати на епідеміологічну ситуацію в регіоні.

З 698 зареєстрованих випадків COVID-19 149 пацієнтів потребували стаціонарного лікування. На жаль, зафіксовали також два летальні випадки.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment