Затримання у центрі Дніпра: зловмисник вимагав гроші у фігуранта кримінального провадження

У понеділок, 12 серпня, у середмісті Дніпра біля обмінника спецпризначенці провели гучне затримання. Вони виявили чоловіка, який за 1,5 тиc. доларів пообіцяв вплинути на хід досудового розслідування.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Зловмисник обіцяв фігуранту кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного обігу зброї, що домовиться про знищення частини речових доказів. А в разі несплати потрібної суми, навпаки, погрожував пришвидшити розслідування та вплинути на збільшення строку покарання. За скоєне йому загрожує до восьми років в’язниці з конфіскацією майна.

Поліцейська спецоперація із затримання порушника відбулася в центрі Дніпра за участі слідчих слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та спецпризначенців. Чоловік саме отримав гроші за свою обіцянку вплинути на хід досудового розслідування.

"Зловмисник пообіцяв чоловіку, який фігурує в кримінальному провадження щодо незаконного обігу зброї, знищити частину речових доказів, що з його слів, мало вплинути на пом’якшення вироку суду або навіть звільнити від покарання. Водночас у разі несплати потрібної суми, погрожував пришвидшити розслідування та вплинути на його кінцевий результат у бік збільшення строку покарання", – йдеться в повідомленні.

Під час проведення обшуку за місцем проживання фігуранта слідчі вилучили дві гранати із запалами, 200 патронів, долари та паспорт громадянина рф на чуже ім’я.

Наразі слідчі повідомили 22-річному чоловіку підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція тяжчої статті передбачає до восьми років в’язниці з конфіскацією майна.

Слідчі заходи відбулися спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment