“Чуже не потрібно”: в МЗС назвали ціль наступу на Курщину

Вчора Зеленський вперше визнав наступ на Курськ та назвав його фіналом для путіна. Він зауважив, що Україна прагне миру і хоче його забезпечити. Сьогодні в МЗС цю думку продовжили, заявивши, що нинішня операція проводиться задля захисту своєї території та населення від ворожих ударів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на брифінг речника МЗС України Георгія Тихого.

За його словами, Україна досягає своїх цілей на Курщині і продовжуватиме це робити.

"На відміну від росії, Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена в тому, щоби забирати якусь територію Курської області. Але ми хочемо захистити життя своїх людей", – заявив речник МЗС.

Він звернув увагу, що від початку цього літа лише з Курської області по районах Сумщини росіяни завдали понад 2000 ударів – з РСЗВ, артилерії, мінометів, дронами, випустили 255 КАБів та понад 100 ракет.

"В України немає достатньо можливостей завдавати далекобійних ударів усією зброєю, яка наявна, щоб захиститись від цього терору. Немає поки що цих відповідних рішень, на яких ми наполягаємо. Тому є потреба за допомогою Збройних сил проводити звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають по Україні ударів", – пояснив Тихий.

Також він зазначив, що операція в Курській області допомагає фронту, тому що не дозволяє росії перекидати додаткові підрозділи на Донеччину та ускладнює її військову логістику.

"ЗСУ – це цивілізована європейська військова сила, яка повністю дотримується законів та звичаїв ведення війни, міжнародного гуманітарного права. Ціллю Сил оборони України є лише військові сили та військові контингенти.

Мета операції в Курській області – збереження життя українців, захист території України від російських ударів", – наголосив речник МЗС.

Зазначимо, що, під час засідання Ставки верховного головнокомандувача Олександр Сирський, повідомив, що під контролем українських військ – близько 1000 кв. км території Курщини.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment