Яка риба корисніша – скумбрія чи лосось: вчені зробили неочікуваний висновок, порівнявши вміст поживних речовин

М'ясо лосося вважається делікатесом та високо цінується. Багато людей впевнені, що саме ця риба є найкориснішою за кількістю поживних речовин, необхідних для підтримання нашого здоров'я.

Проте вчені виявили, що деякі види риби перевершують лосося та містять більше цінних компонентів у своєму складі, пише 5692.com.ua із посиланням на УНІАН.

Нове дослідження показало, що в філе лосося знижений вміст шести з дев'яти важливих поживних речовин. Це пов'язано із виробничим вирощуванням лосося на фермах. Тому додавання в раціон диких "кормових" видів (скумбрія, анчоуси і оселедець) може поліпшити здоров'я. У м'ясі цих риб у повній мірі зберігаються всі необхідні поживні речовини, на відміну від лосося.

У філе лосося виявили зниження вмісту кальцію, йоду, заліза, омега-3, вітаміну B12 і вітаміну А. Водночас зафіксовано підвищений рівень селену і цинку.

Більшість диких "кормових" риб відповідають рекомендаціям щодо дієтичних поживних речовин при менших розмірах порцій, ніж вирощений атлантичний лосось, включно з жирними кислотами омега-3, які, як відомо, знижують ризик серцево-судинних захворювань та інсульту, – наголошують вчені.

Тому науковці рекомендують вживати більше різноманітних видів диких риб, як-от сардини, скумбрія й анчоуси, щоб отримувати більше необхідних поживних речовин.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment