Цих помилок припускається кожен другий: як потрібно заварювати зелений чай, щоб не зіпсувати його смак

Зелений чай – корисний та смачний напій, якій бадьорить і тонізує не гірше за каву. За словами медиків, він має безліч корисних властивостей, які сприяють зміцненню здоров'я. Проте якщо заварювати чай неправильно, можна зіпсувати його смакові якості, позбавити неперевершеного аромату, а також користі.

За словами експертів, більшість зелених чаїв мають настоюватися від однієї до трьох хвилин, і дотримання цього є дуже важливим. Для когось може здатися дивним те, як можна пити чай, не обпікаючись, лише після однохвилинного заварювання.

Проте цьому є просте пояснення – для заварювання зеленого чаю в ідеалі не використовується окріп. І це друге важливе правило.

Річ у тім, що листочки зеленого чаю дуже крихкі, тому гаряча вода може обпалити та зруйнувати смак. Для заварювання слід використовувати воду температурою 70-85 градусів. Тоді за кілька хвилин настоювання чай встигне охолонути, щоб ним можна було смакувати.

Отже, заварюючи зелений чай, варто використовувати таймер, щоб стежити за дотриманням часу заварювання. Для цього використовувати таймер у телефоні або ж придбати пристрій окремо.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment