Штрафи від ТЦК за неоновлення даних: адвокат пояснив, коли очікувати на перші постанови і повістки

Відповідно до законодавства, на військовозобов'язаних, які вчасно не оновили дані, можуть накласти штраф від 17 тис. грн. до 25 тис. 500 грн.

Хто і коли першими можуть отримати штрафи від ТЦК, пояснив адвокат Роман Сімутін для ТСН.

На думку адвоката, перші штрафи ухилянти почнуть отримувати приблизно через місяць – після 20 серпня або на початку вересня.

Наприкінці серпня, десь після 20 числа. Якщо комусь вже відправили повістки після 16 липня, то в кінці серпня можна очікувати перші, – сказав Сімутін.

Адвокат зазначив, що, ймовірно, першими, хто отримає повістки на ВЛК у серпні, будуть ті громадяни, які оновили дані вчасно, але не мають ні відстрочки, ні бронювання.

Отримають повістки не всі. Дані оновили більше 4 мільйонів 600 тисяч військовозобов’язаних. Половина може мати відстрочки, інвалідність, трьох дітей. У певної кількості є бронювання. Залишається близько 1,5 мільйонів, які нібито не мають ніяких підстав, – вважає експерт.

У тих випадках, якщо громадянин не оновив дані, а в реєстрі "Оберіг" дані на військовозобов’язаного відсутні, каже Сімутін, співробітники ТЦК будуть піднімати паперову справу та вручну виписувати повістку.

Але ж таку людину можуть виявити і на блокпосту, – уточнив адвокат.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment