Гетманцев: Урядовий пакет податків не є оптимальним і вимагає доопрацювання

Урядовий законопроєкт про підвищення податків не є оптимальним в окремих питаннях та потребує доопрацювання, але окремих податків не уникнути.
Про це повідомив голова Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики ВР Данило Гетманцев.
Так, за оцінками бюджетного комітету, ситуація із поточним утриманням війська, в тому числі виплатою грошового забезпечення військовим, може загостритись вже наприкінці вересня.
"Ми маємо перевиконання по податкам (по року буде близько 90-100 млрд. грн.), але воно не достатнє для покриття усього розриву у фінансуванні сектору безпеки і оборони", – повідомив він.

Гетманцев підкреслив, що у найближчі тижні очікується складна дискусія про внесення змін до бюджету 2024 року. За його словами, розроблений урядом законопроєкт не є оптимальним з погляду фіскального навантаження, адміністрування, відповідності acquis ЄС та можливих дисбалансів для економіки.
"Він потребує суттєвого доопрацювання. Утім, підняття окремих податків для покриття дефіциту у фінансуванні військових видатків, на жаль, не уникнути", – зазначив нардеп.

Нагадаємо:
Міністерство фінансів готове до дискусії в парламенті щодо можливих форматів підвищення податків.
Дефіцит бюджету становить 500 млрд гривень: якщо Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з військовими виплатами.
Міністр фінансів вважає, що запровадження податку на посилки до 150 євро дозволить закрити тіньову схему завезення товарів.
Міністерство фінансів визнає ризик збільшення тіньової економіки у зв'язку з підвищенням податків, але сподівається, що бізнес зробить правильний вибір.

Ще новини

Leave a Comment