Заволоділи 4 млн грн на ремонті укриттів: у Дніпрі викрито трьох посадовців міськради

У Дніпрі викрили трьох посадовців міської ради. Вони підписали акт виконаних робіт про здійснення ремонту у чотирьох бомбосховищах проте, потрібні роботи в укриттях виконано так і не було.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Слідство встановило, що у 2023 році один із департаментів ДМР уклав ряд договорів з підприємством-підрядником про здійснення ремонту у захисних спорудах цивільного захисту у місті Дніпро. Підозрювані заздалегідь знали перелік робіт, які потрібно виконати в укриттях, необхідних задля безпечного перебування громадян під час сигналу «Повітряна тривога».

Посадовці міської ради склали та затвердили дефектні акти без включення до обсягу робіт улаштування гідроізоляційного покриття. Внаслідок чого укриття зазнали руйнівних пошкоджень, а фактично виконані ремонтні роботи потребують відновлення. Зловживаючи службовим становищем, вони внесли до документації недостовірні відомості про обсяг виконаних робіт та заволоділи 4 млн грн з місцевого бюджету.

У ході проведення санкціонованих обшуків вилучено документацію, чорнові записи, мобільні телефони. За зібраними матеріалами слідчі повідомили трьом фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment