У центрі Кам’янського мітингувальники перекрили дорогу

Надзвичайна ситуація сталася близько половини дев’ятої ранку 19 липня на перетині проспектів Відродження (колишня Аношкіна) і Шевченка в Кам’янському. Близько 20 осіб, які заздалегідь розподілилися невеликими групами по прилеглій території, вийшли на пішохідний перехід і приблизно на 10 хвилин перекрили рух транспорту.

На питання щодо мети даного мітингу люди нічого конкретного не відповідали, приховуючи також свої імена. Лише одна жінка вигукнула щось незрозуміле, з чого можна було зробити висновок, що перекриття дороги пов’язане з відсутністю світла.

Деякі учасники кидалися на автомобілі, не слухаючи аргументів людей, які в них знаходилися і намагалися вчасно дістатися на роботу. У відповідь ті пригрозили, що будуть давити мітингувальників, якщо вони не підуть.

Кілька автобусів і трамваїв були змушені висадити пасажирів, і людям довелося добиратися у своїх справах пішки. Пікет тривав не більше 10 хвилин, після чого його учасників вдалося змістити на узбіччя. Кам’янчани, що проходять повз, відсилають протестувальників під ДТЕК, відзначаючи, що подібні акції там виглядають більш доречно.

Деякі мітингувальники знімали те, що відбувалося, на телефони.

До мітингувальників прибув заступник мера Кам’янського Дмитро Губський, який закликав людей не втрачати голови і пояснив очевидні речі, зокрема, що місцева влада ніяк не впливає на стан енергосистеми, ані в частині генерації, ані в частині графіків.

Заступник мера також підкреслив, що місцева влада завжди готова до конструктивного діалогу з жителям і запрошує ініціативну групу на зустріч для роз’яснень з наболілих питань.

У відповідь летить «бла-бла-бла» і звинувачення Західної України в «розкраданні нашої електроенергії», продажу електроенергії за кордон.

Все більше схоже на те, що ніяких аргументів присутні чути не хочуть, і основна їхня мета – дестабілізація і заворушення в місті. Причини складної ситуації в енергетиці, за словами мітингувальників, їх також не цікавлять.

До речі, не буде зайвим зазначити, що інформація про даний мітинг поширювалася через Фейсбук і Телеграм. У ній людей підбурювали до силового протистояння і озброєння бітами.

На мітинг прибули представники ДТЕК. Що вони розповіли – читайте в наступній публікації.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment