У Дніпрі та області застосовані аварійні відключення світла: чи діють графіки в абонентів ДТЕ та ЦЕК

Сьогодні, 24 червня з 13:00 у Дніпропетровській області застосовані аварійні відключення. Відповідне розпорядження дав НЕК Укренерго, через збільшення дефіциту та складну ситуацію в енергосистемі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДТЕК та ЦЕК.

Також у Києві, Київській, Сумській, Полтавській, Харківській, Донецькій, Житомирській, Черкаській, Чернігівській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській областях з 13:00 до 23:00 введено збільшений обсяг обмежень. Причина – недостатня ефективність вже застосованих обленерго заходів обмеження споживання.

Як діють відключення в абонентів ДТЕК

В ДТЕК звернули увагу, що під час екстрених відключень, графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, – не діють. Але світло можуть вимкнути в будь-яку хвилину."Просимо набратися витримки та використовувати електроенергію розумно! Це дозволить мінімізувати кількість відключень! Енергетики всієї країни працюють 24/7, щоб повернути світло в оселі українців", – йдеться в повідомленні.Відключення світла у абонентів ЦЕКСьогодні з 19:00 до 23:00 надійшла команда застосовувати по 3 черги одночасно. Якщо оператор системи розподілу не вкладеться в 3 черги, будуть застосовані екстрені відключення (ГАВ і СГАВ. Тому, у зазначений час до черг, відключених за графіком, будуть додавати порівну по годині з інших черг.

З 14:00 до 23:00 застосовуватимуться наступні черги:

  • з 14:00 до 16:00 застосовуватимуться ІІІ, ІV та VI черги;
  • з 16:00 до 19:00 застосовуватимуться ІІ, V, VI черги;
  • з 19:00 до 21:00 застосовуватимуться І, ІІ та V черги;
  • з 21:00 до 23:00 застосовуватимуться І, ІІІ та ІV черги;
  • з 23:00 до 24:00 застосовуватиметься ІV черга.

При цьому можливі відхилення від графіка на 30 хвилин у зв'язку з перемиканнями черг.

"Співробітники компанії мешкають у таких самих будинках, які також підпадають під ГПВ і особисто відчувають ті ж самі незручності. Повірте, якби ми могли вплинути або змінити ситуацію, ми б вже давно це зробили, але ми, на жаль, від нас це не залежить. Ситуація змінюється постійно, ми ледве встигаємо пристосуватися до неї та повідомити вас про зміни. Сподіваємося, що найближчим часом ситуація в енергосистемі покращиться та ми знову повернемося до більш щадних графіків в одну чергу", – пояснили у компанії.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment