Як приготувати молоду картоплю по-новому: 5 незвичайних рецептів

Перша половина літа – сезон молодої картоплі. Крім традиційної вареної картоплі з вершковим маслом і кропом, із цього продукту можна приготувати безліч цікавих та смачних страв. Як по-новому приготувати молоду картоплю.

Молода картопля зі сметаною, кропом та часником

Для приготування цієї страви потрібно помити та почистити картоплю (для чищення можна використовувати жорстку губку). Далі залити водою і зварити до готовності, додавши сіль після закипання.

Коли картопля звариться, потрібно злити воду, додати подрібнену зелень кропу, сметану (приблизно 100 г на 1 кг картоплі), трохи вершкового масла і кілька зубчиків вичавленого часника. Накрити каструлю кришкою і струснути, щоб всі інгредієнти перемішалися. Крім того, до картоплі можна додати трохи меленого перцю.

Молода картопля в духовці

Дуже смачною виходить молода картопля, запечена в духовці. Щоб приготувати її, слід ретельно помити картоплю (чистити шкірку не потрібно), велику картоплю розрізати на чотири частини.

У сковорідку налити 3-4 столових ложки соняшникової олії, покласти картоплю в один шар та помістити в духовку, розігріту до 180 градусів. Через кілька хвилин перемішати та посолити картоплю. Запікати до появи рум’яної скоринки.

Молода картопля смажена

Для смаження молодої картоплі краще використовувати суміш вершкового масла та рослинної рафінованої олії. Вимиту та порізану на частинки картоплю потрібно викласти на пательню з розігрітим жиром і смажити під кришкою, періодично помішуючи.

За 5 хвилин до того, як зняти страву з плити, додати порізаний слайсами часник, сіль та перець. Готову картоплю прикрасити свіжою зеленню.

Молода картопля з корицею

Цей "екзотичний" рецепт допоможе урізноманітнити звичайне повсякденне меню. Щоб приготувати картоплю з корицею, потрібно вимити картоплю, почистити за бажанням та зварити в підсоленій воді до готовності.

Далі воду злити, додати невелику кількість вершкового масла та мелену корицю (приблизно 1 чайну ложку на 1 кг картоплі). Добре перемішати.

Молода картопля в карамелі

Карамелізовану молоду картоплю часто готують у Данії. Рецепт дуже простий, а страва виходить неймовірно смачною та вишуканою. Краще використовувати середні або дрібні корнеплоди, щоб не розрізати їх. Спочатку потрібно помити картоплю та відварити в підсоленій воді до готовності.

Далі розігріти сковороду, покласти 40-50 г цукру і дочекатися, поки він трохи розтане та потемнішає. Після цього додати 50 г вершкового масла і 2 ст. ложки лимонного соку. Перекласти картоплю в сковорідку та ретельно перемішувати, поки вона не покриється карамельною скоринкою. Наостанок додати крупну сіль, краще морську або гімалайську.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment