Ніч вибухів на росії: хто стоїть за атакою на НПЗ у Краснодарі і що відомо про наслідки

Цієї ночі СБУ провела дві успішні спецоперації, через які на росії вже на повну скиглять у соцмережах. Зокрема, "прилетіло" по полігону, звідки росіяни запускають "шахеди", та трьох НПЗ.

Про це ТСН.ua стало відомо з власних джерел, передає редакція сайту 056.

Спочатку "бавовна" завітала на полігон 167-го навчального центру у н.п. Єйськ, звідки росіяни запускають по Україні "Шахеди". Там розташований склад іранських дронів та проживають в казармах їхні оператори. На полігоні зафіксовано серію вибухів з подальшою детонацією.

Згодом дрони СБУ спільно з силами безпілотних систем ЗСУ уразили три НПЗ: Афіпський, Ільський, Краснодарський. Це – ключові заводи південного округу рф, на яких, зокрема, виготовляють мазут для кораблів чорноморського флоту. Ураження цих НПЗ значно ускладнить логістику постачання мазуту – зробить її дорожчою та довшою, оскільки його доведеться доставляти з інших НПЗ.

"СБУ продовжує активний літній сезон "бавовн". Чи не щоночі вони "розквітають" на військових об‘єктах та на підприємствах, які є частиною російського ВПК і працюють на війну проти України. Прогнозуємо, що цей сезон буде дуже спекотним", – зазначило поінформоване джерело.

Зазначимо, що в Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що протягом останніх кількох днів Збройні сили України успішно уразили низку об’єктів нафтопереробної галузі та інші важливі цілі на території російської федерації.

Так, у ніч проти 21 червня росію атакували понад 100 дронів. Зокрема, у Єйську сталася пожежа на території 726-го навчального центру ППО. Згодом з’явилась інформація, що БпЛА впав на території Ільського НПЗ на Кубані.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment