Підозрюваного затримали: до вбивства 9-річної Валерії із Дніпропетровщини у Німеччині може бути причетний колишній матері

3 червня 9-річна Валерія із Дніпропетровщини пішла до школи у Німеччині, у місті Дебельні. Однак дорогою до неї вона зникла безвісти. Поліцейські та громадяни відразу почали шукати дівчинку. На жаль, 11 червня у лісі неподалік міста Гемсдорф, приблизно за три кілометри від оселі, поліцейські знайшли українку мертвою. У вбивстві стали підозрювати двох чоловіків, з якими матір дівчинки знаходилась у відносинах — уродженця Молдови Андрія та 50-річного біженця з України Геннадія.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на BILD.

Останній зв’язався з виданням BILD та надав алібі. У той день він був у Стамбулі та лікував зуби.

За даними видання, наразі основним підозрюваним є саме Андрій. 33-річний чоловік живе в Празі, але ні чеські, ні німецькі правоохоронці не могли його знайти. Ба більше, вранці 3 червня чоловік був у Дебельні, писав колишній та вимагав зателефонувати. Після — він залишив Німеччину.

Востаннє Андрія бачили в чеському місті Млада-Болеслав, за 200 кілометрів від Дебельна. Він був за кермом Kabriolet Peugeot 206 CC.

14 червня стало відомо, що підозрюваного у вбивстві дівчинки затримали. Усі обставини встановлюють правоохоронці. Затримати його вдалося у Празі.

“За повідомленням слідства, чеські поліцейські заарештувати 36-річного чоловіка в празькому ресторані вранці 14 червня, близько 10:15 ранку. Громадянина Молдови серйозно підозрюють у насильницькій смерті дев’ятирічної дівчинки, пошуки якої велися з вечора 3 червня 2024 року”, – заявили правоохоронці.

Поліція заявила, що готуються документи, щоби підозрюваного “якомога швидше передати до Німеччини для проведення кримінального провадження за ненавмисне вбивство”.

Нагадаємо, що дівчинка вийшла з дому, аби піти на автобус до школи, але там її так і не бачили. У навчальному закладі не забили на сполох через її відсутність, тому мама дівчинки помітила зникнення доньки лише близько 18:30 того ж дня.

11 червня у лісі поблизу міста Дебельн (Саксонія) знайшли тіло, яке належить зниклій українській дівчинці Валерії. Його виявили далеко від лісових доріжок, у підліску непрохідної місцевості.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment