Дійшла з окупованої Донеччини до позицій ЗСУ: у Дніпрі 98-річна бабуся отримала новий паспорт та будинок

98-річна жінка пішки через лінію фронту дійшла з окупованої території Донеччини на підконтрольну Україні територію. Коли вона потрапила на Дніпропетровщину, їй допомогли знайти новий дім та відновили паспорт.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Державну міграційну службу у Дніпропетровській області.

Власний будинок жительки Очеретиного Лідії Степанівни, який вона будувала з родиною, зруйнували росіяни, всі її документи були знищені, а рідні зазнали поранень. Вона вирішила, що краще ризикнути життями, чим жити під фейковим прапором рф.

Цілий день жінка йшла під обстрілами та пекучим сонцем без їжі та води. Аж під вечір вона дійшла до позицій наших ЗСУ. Військові її передали групі поліції «Білий Янгол», які відвезли в безпечне місце, надали необхідну допомогу та розшукали рідних.

Жінка зазначила, що її село зазнало значно гірших руйнувань, аніж під час Другої світової війни – тоді в селі не згоріла жодна хата.

11 червня у Першотравенському відділі ГУ ДМС у Дніпропетровській області видали паспорт громадянина України (ID-картку) 98-річній Лідії Степанівні. Тепер вона з вірою в майбутнє попрямувала оформлювати документи на свій новий будинок, який їй подарували небайдужі українці.

"Випадки повернення наших громадян з тимчасово окупованих територій сьогодні непоодинокі. Люди самотужки намагаються дістатися підконтрольної Україні території, навіть ризикуючи життям.

Міграційники Дніпропетровщини докладають чимало зусиль, щоб допомогти нашим громадянам відновити паспорти, адже багато в кого вони знищені внаслідок ворожих обстрілів та руйнувань, або вилучені загарбниками", – зазначили в ДМС.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment