В Україні ліміти світла будуть встановлювати по-новому: тривалість відключень по областях вирівняється

З 24 червня в Україні по-новому встановлюватимуться ліміти світла. Метод розподілу електроенергії має вирівняти тривалість відключень по областях.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на радника прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрія Бойка в ефірі "Київ24".

За його словами, з доступної електроенергії в Україні будуть віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі й вже з таким винесеним за дужки обсягом буде доводитись ліміт для кожної області.

"Умовно кажучи, тепер буде не 80% на кожну область, а з урахування критики, яка зменшить доступність, буде, наприклад, 70%. Але ці 70% будуть доведені до кожного регіону. Відповідна тривалість відключень по Україні плюс-мінус повинна вирівнятись", – пояснив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики.

Він додав, днями було виведено з ремонту атомний блок, що дозволило додати енергосистемі 1000 МВт й уникнути обмежень світла на цих вихідних. Але в неділю, 9 червня, все ж довелось протягом години залучати аварійну допомогу у сусідніх країнах.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment