Масована атака “шахедами” й ракетами по Україні: куди цілився ворог та які наслідки

У ніч на 7 червня противник завдав удару по об’єктах критичної інфраструктури України. Атакував він зі стратегічної авіації – бомбардувальників Ту-95МС з повітряного простору Саратовської області та ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф. та мис Чауда – Крим.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Усього було застосовано 5 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 53 ударні БпЛА «Shahed-131/136». Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил. В результаті протиповітряного бою збито 48 ударних БпЛА та 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях.

Внаслідок повітряної атаки сталася пожежа на одному з промислових обʼєктів в Київській області. Постраждалі відсутні. У Київській області триває ліквідація пожежі, що виникла внаслідок ворожих обстрілів.

На місці події працюють пожежно-рятувальні підрозділи Київської області, міста Києва, залучено робот для гасіння пожежі, пожежний потяг.

Харківській р-н, Безлюдівська ТГ, с. Лизогубівка. Внаслідок потрапляння БПЛА Шахед в землю пошкоджено дах будинку, скління вікон, дві господарчі споруди. м.Чугуїв. Внаслідок потрапляння БПЛА в землю пошкоджено автомобіль, паркан, водопровідну трубу, вікна дев'ятиповерхового та п'ятиповерхового будинків, амбулаторію, магазин, відділення Укрпошти, приміщення СТО. смт Малинівка Чугуївського району. Обстріл БПЛА та С-300 території бази відпочинку. Пошкоджені будинки та майно.

Цієї ночі три ворожих шахеди знищили над Дніпропетровською областю. Два з них збили наші оборонці неба у Дніпровському районі, ще один – у Криворізькому.

У ніч на 7 червня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено два БпЛА типу «Shahed 131/136». На Херсонщині збили три шахеди.

В межах Хмельницької області сили ППО знищили 11 ворожих цілей. Вони мали курс на Старокостянтинів. Звернень щодо травмованих, загиблих чи пошкодження майна наразі не надходило. На Кіровоградщині – без наслідків.

Росіяни намагаються здійснити блекаут в Україні.

За словами заступника міністра енергетики Миколи Колісника, рф має за мету обстрілювати об'єкти цивільної енергетичної інфраструктури, а тому варто "враховувати всі можливі сценарії".

"На щастя, під час останньої атаки немає вражених об'єктів енергетики. Проте ми розуміємо, що ворог не залишає надії обстрілу об'єктів цивільної енергетичної інфраструктури. Його мета – це повний блекаут", – наголосив він.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment