Перевищено ліміти: у низці областей України вводять графіки аварійних відключень

Попри неодноразові вимоги «Укренерго» до обленерго дотримуватися доведених до областей лімітів, споживання в деяких областях продовжило зростати. Йдеться про Донецьку, Житомирську, Миколаївську, м.Київ та Київську, Кіровоградську, Харківську, Хмельницьку.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго та ДТЕК.

Коли споживання значно перевищило ліміти, «Укренерго» вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення, а з 14:50 – спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів в цих регіонах. Можливі перерви в енергопостачанні об’єктів критичної інфраструктури.

"Ці види обмежень будуть діяти до того часу, поки рівень споживання в областях не повернеться в межі лімітів. Тоді обленерго зможуть повернутися до планових графіків обмежень" – заявили в Укренерго.

Там нагадали, що вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак росії на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

"Робимо все можливе, щоб стабілізувати ситуацію. В разі змін, будемо оперативно вас інформувати.

Якщо в вашій домівці є світло, будь ласка, споживайте його розумно. Це сильно допоможе енергосистемі", – заявили енергетики.

Нагадаємо, ми писали, чи діють графіки відключення на Дніпропетровщині.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment