У Камʼянському на території Козацької церкви розпочалося будівництво храму

У Камʼянському 30 травня на території Козацької церкви Пресвятої Покрови розпочалося будівництво храму Православної церкви України, який буде збудовано з урахуванням української архітектури та козацьких традицій.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі мер міста Андрій Білоусов.

“Це вагома духовно-культурна подія для нашого міста. Благословити початок робіт приїхав Владика Симеон – керуючий Дніпропетровською єпархією ПЦУ, архієпископ Дніпровський і Січеславський.

Багато років Козацька церква Пресвятої Покрови орендувала комунальне приміщення. Після звернення настоятеля церкви отця Феодосія ми вирішили це питання, і  будівля вже у власності релігійної громади. В майбутньому її буде переобладнано в духовно-соціальний центр при храмі. Допомагаємо й по інших напрямках, з будівництвом паркану, встановленням воріт, благоустроєм території та іншим.

У жовтні 2023 року презентований проєкт майбутнього храму схвалив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час свого візиту до Кам’янського. Наразі ми розпочали втілювати мрію людей в життя.

На знак подяки отримав від Владики Симеона пам’ятну медаль, присвячену п’ятій річниці Об’єднавчого Собору, вручення Томосу про автокефалію та інтронізації Предстоятеля ПЦУ. 

Вітаю громаду Кам’янського з визначною подією. Разом здолаємо всі труднощі та вистоїмо. Віримо в Україну!”, – повідомив мер Білоусов. 

Ще новини

Leave a Comment