В Україні дощі йтимуть до кінця весни: якою буде погода у Дніпрі 31 травня

На п'ятницю, 31 травня, в Україні прогнозують хмарну погоду з проясненнями. Також в останній день весни в більшості регіонів пройдуть дощі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

В Україні, крім південної частини та Дніпропетровщини, короткочасні дощі (вночі місцями), подекуди грози. Вітер південно-східний, південний, 5-10 м/с.

Температура вночі 11-16°, вдень 21-26°, на сході та південному сході країни до 30°.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 31 травня

Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 12-17°, вдень 25-30°, по м. Дніпро вночі 14-16°, вдень 27-29°.

Чи ще довго йтимуть дощі

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, що 31 травня та 1 червня на Сході та в Криму очікується до +32 градусів. Також 1-го числа в більшості південних і центральних областей може прогрітися повітря.Решта території 31 травня +21 – +26 градусів, а 1 червня – +24 – +29 градусів.

Вона зазначила, що через потепління, це вже дощі літнього теплого періоду, короткочасні. Тобто впродовж дня можуть початися, але потім швидко завершуються, і навіть може визирати сонечко. Вони мають навіть більш локальний, подекуди мозаїчний характер. В одному місці може бути дощ чи навіть злива, водночас в іншому – світити сонце. Подекуди також можуть бути і грози.

А в суботу – понеділок інтенсивність опадів знижується. Вони вже будуть дуже локальні і менші.

Трошки більше опадів може бути у вівторок, 4 червня. Тому що по Правобережжю – переважно у західних і північних областях – проходитиме атмосферний фронт.

"Починаючи з 5 – 6 червня свій вплив на Україну посилить антициклон – поле підвищеного тиску з Центральної Європи й Заходу. І тому 5 – 7, навіть трішки і 8 червня, переважатиме погода без опадів. Їх буде набагато менше.

Надалі вже складно говорити. Ситуація, звичайно, може змінитися", – пояснила Птуха.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment