Якщо банкомат не видав гроші через вимкнення світла: в ПриватБанку пояснили, як діяти в такому випадку

Через вимкнення електроенергії можуть перестати працювати банкомати і термінали, внаслідок чого трапляються неприємні інциденти. Про один з випадків розповів власник банківської картки, який намагався зняти гроші через банкомат ПриватБанку, коли раптово відключилося світло. Скаргу опубліковано на порталі "Мінфін".

За словами чоловіка, після відключення світла банкомат "потух", і навіть підключення генератору не допомогло вирішити проблему.

Магазин увімкнув генератор, але гроші банкомат не видав. Зателефонував на гарячу лінію ПриватБанку, оператори сказали, що такі заявки не приймають… Прошу вирішити дану проблему і повернути гроші на карту, які банкомат не видав! – написав клієнт у зверненні.

У відповідь представник банку написав, що банк працює відповідно до правил Міжнародної Платіжної системи, тому в подібних ситуаціях слід насамперед звертатися до установи, яка видала картку. Тільки в такому випадку можливо ідентифікувати клієнта як власника картки та сформувати запит на повернення коштів.

Ми, в свою чергу, завжди прикладаємо максимум зусиль, як можна швидше опрацювати запит, коли він надходить до нас, та надати відповідь банку, що видав вам картку, – зазначили в ПриватБанку.

Отже, якщо банкомат за тих чи інших обставин не видав кошти, потрібно діяти наступним чином:

  • звернутися на гарячу лінію банку;
  • подати заявку на повернення коштів;
  • вказати номер термінала, адресу, суму і час проведення операції.

Коли фінустанова опрацює заявку та перерахунку грошей у терміналі, клієнту повернуть кошти на картку.

Якщо через відключення електроенергії картка застрягла в банкоматі, потрібно зателефонувати до свого банку та попросити заблокувати її. Потім можна буде отримати нову картку.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment