Підвищення тарифів на комуналку: що може змінитися з 1 червня

Відповідно до прогнозів фахівців, з 1 червня тарифи на електроенергію для побутових користувачів, які споживають понад 100 кВт, можуть зрости до 4 грн 80 коп. за 1 кВт-год. Це більше на 2 гривні порівняно із сьогоднішнім тарифом. Для тих, хто споживає менше 100 кВт, ціна залишиться без змін. Однак це невеликий відсоток населення. Таку думку висловив Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг.

Підвищення вартості комунальних послуг

Олег Попенко зауважив, що будь-яке підвищення тарифу лише загострить проблеми в енергетиці та призведе до зростання боргів населення за комунальні послуги. Він також підкреслив, що така стратегія не допоможе вирішити основні проблеми у сфері енергозабезпечення.

Підвищення тарифів, на його думку, може стати серйозним ударом для багатьох громадян. Це особливо буде відчутно для малозабезпечених верств населення та сімей з низьким доходом. За словами Попенко, це також може призвести до того, що деякі люди будуть вимушені обмежити своє споживання електроенергії, що, у свою чергу, може вплинути на якість їхнього життя.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment