Термін оновлення даних можуть продовжити: нардеп розповіла про можливі зміни

В Україні мають продовжити термін обов'язкового оновлення облікових даних усіх військовозобов'язаних на термін більший за 60 днів.

Таку думку висловила член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз.

"Якщо держава не спромоглася надати у відповідній якості всі можливості, які може використати громадянин для поновлення своїх даних, щоб не порушувати питання військового обліку та підпадати під адміністративну відповідальність, відповідно, необхідно вживати дуже оперативно заходи, які дадуть змогу все ж таки такі якісно функціонувати як застосунку "Резерв+", так і всім ЦНАПам. Якщо цього не відбуватиметься, я не виключаю, що буде потрібно вносити зміни до закону про пролонгацію терміну 60 днів", – пояснила нардепка.

За її словами, у випадку, коли держава не дала всі можливості оновити дані без проблем і просто, необхідно подовжити термін, що передбачений для цього, щоб уникнути напруги в суспільстві.

Нардепка також додала, що застосунок "Резерв+" вийшов не досконалим і не може надати можливість виконати обов'язок усім.

Уже трапляються випадки, коли громадяни не можуть увійти в додаток і пройти верифікацію. Також можуть некоректно підтягуватися дані, а значить є проблема із синхронізацією інших реєстрів.

Також важливо зазначити, що початковий код цього застосунку взято з Всеукраїнської школи онлайн. За словами нардепа, на комітеті треба буде порушувати питання про те, скільки Міноборони витратило грошей на розробку "Резерву+" і чи відповідає він ринковим цінам з надання подібних послуг.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment