Як впливає на здоров’я велика кількість кави: 7 ознак “передозування” напоєм

Попри позитивні ефекти кави, надмірна кількість цього напою становить небезпеку для здоров'я. Медики рекомендують вживати не більше трьох чашок в день. Якщо перевищувати норму та регулярно зловживати кавою, можна помітити негативні прояви "передозування".

Які ознаки можуть свідчити про те, що ви п'єте забагато кави.

Відчуття сильної спраги

Оскільки кава сприяє виведенню рідини з організму, після її вживання відчуваються часті позиви до сечовипускання, а також спрага. Симптомами серйозного порушення водного балансу є відчуття сильної спраги, сухість шкіри, біль у суглобах.

Неспокійний сон

Любителі кави, які вживають напій після 16:00, наражають себе на проблеми з нічним сном. Щоб уникнути порушення сну та відчуття роздратування, варто обмежити споживання напою у другій половині дня.

Діарея

Кава може позитивно впливати на роботу травної системи, стимулюючи м’язи та сприяє регулярному випорожненню. Однак надлишок напою призводить до неприємного побічного ефекти – діареї.

Пришвидшене серцебиття

Кофеїн бадьорить організм і сприяє концентрації. Проте у надмірній кількості він провокує негативні ефекти, зокрема, пришвидшене серцебиття.

Головний біль

Деяким людям, які страждають на мігрень, кава може бути корисною. Але надлишок кофеїну провокує протилежний ефект, викликаючи напади головного болю.

Підвищення цукру в крові

Як показали дослідження Центру харчування у Великій Британії, випита перед сніданком кава може підвищити рівень цукру в крові до 50%. Це може проявлятися нудотою та відчуттям втоми. Якщо це відбувається регулярно, негативним наслідком може стати розвиток діабету.

Депресивний стан

Ще один негативний ефект для здоров’я, про який варто знати любителям кави: кофеїн створює штучний стрес для організму, оскільки через нього виділяється адреналін. Тому після випитої кави можуть відчуватися тривога, перепади настрою, дратівливість та навіть депресія.

За словами медиків, кава діє по-різному на кожну людину. Тому лід дослухатися до своїх відчуттів. Якщо навіть невелика кількість кави провокує неспокій або інші негативні симптоми, краще уникати вживання цього напою.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment