Небезпека у вашому телефоні: які sms-повідомлення потрібно негайно видалити

Зараз звичайні sms-повідомлення майже не використовують для особистого спілкування. Проте їх ще продовжують активно використовувати для розсилання реклами, отримання важливої інформації від різноманітних сервісів, паролів та логінів тощо. Використовують цей інструмент і шахраї, для яких може виявитися корисною деяка інформація з повідомлень, що зберігаються у вашому телефоні.

Які sms-повідомлення можуть наражати на небезпеку, тому підлягають негайному видаленню, пише ТСН.

Повідомлення з паролем і логіном

Деякі люди навмисно зберігають такі повідомлення, щоб у разі необхідності підглянути дані для входу на той чий інший сервіс. Але якщо зловмисник заволодіє вашим телефоном, за допомогою таких повідомлень він отримає "ключ від вхідних дверей". Тому краще не полінуватися і зберегти їх в більш безпечному місці (приміром, менеджер паролів чи звичайний паперовий блокнот).

Повідомлення з особистими даними

Мало хто замислюється та звертає увагу на те, скільки відомостей про вас можуть містити смс. Приміром, в повідомленні від кур'єра може бути вказана ваша домашня адреса, а магазини в день вашого народження можуть надсилати повідомлення із вітаннями. Також під час реєстрації на деяких сервісах можуть надходити повідомлення із вказанням вашої електронної пошти. Такі sms дозволяють зловмисникам зібрати чимало інформації про людину, щоб надалі використовувати ці дані в своїх цілях.

Повідомлення від банків

Не варто зберігати в телефоні будь-які повідомлення від банку. Особливо це стосується смс, що містять інформацію про стан рахунків, перекази коштів, зарахування чи іншу платіжну інформацію.

Спам та підозрілі повідомлення

Фахівці радять одразу видаляти сумнівні повідомлення від незнайомих номерів, які містять підозрілі посилання, файли тощо. Поки вони зберігатимуться в телефоні, ви перебуватиме в небезпеці, адже можна випадково натиснути на посилання або завантажити небезпечний файл. Або це може зробити дитина, яка взяла телефон, щоб погратися.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment