Потрібно їсти разом із шкіркою: які овочі та фрукти не варто очищати

Щоб отримувати всі переваги овочів і фруктів, деякі з них потрібно обов'язково вживати повністю, а не очищеними. Після очищення шкірки плоди втрачають важливу частину своїх корисних речовин. Які фрукти та овочі бажано вживати разом із шкіркою.

Огірки

М'якоть цих овочів містить велику кількість води, а ось корисні та поживні речовини зосереджені переважно в шкірці. Завдяки мікроелементам, вітамінам та клітковині, які є в шкірці, огірки можуть забезпечити відчуття ситості приблизно в тій же мірі, як і шматок курятини. Огірок зі шкіркою корисний для серця, судин, травної системи, зору.

Помідори

Шкірка томатів містить дуже важливу речовину, яка знижує запалення та ризик раку передміхурової залози. Крім того, в томатній шкірці міститься велика кількість антиоксиданту лікопіну, і чим червоніші помідори – тим його більше.

Яблука

При очищенні яблук від шкірки вдвічі знижується кількість клітковини. Крім нерозчинної клітковини, шкірка містить вітаміни А, С, а також кверцетин. Ця сполука допомагає боротися з проявами алергії та корисна для серця.

Баклажани

Шкірка цих овочів містить глікозиди антоціани (зокрема насунін), які й надають їй фіолетового кольору. Ці речовини сприяють зниженню рівня поганого холестерину, ризику запалень, мають антисептичний ефект, захищають від окислювального стресу. Тому чистити баклажани від шкірки не варто.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment