“Калібри” вже напоготові: війська рф можуть завдати нового масованого удару по Україні

Ворог може використати "Калібри" для нового масованого удару по Україні. Війська рф продовжують шукати нові можливості для виведення кораблів. Наразі вони спроможні контролювати лише частину Чорного моря. У ворога залишаються ракетоносії із завантаженими ракетами.

Про це, а також про загальну кількість ракетоносіїв та завантажених "Калібрів" в етері Апостроф TV розповіла спікерка Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає редакція сайту 056.

Наталія Гуменюк зазначає, що попри те, що ворожа армія не здатна активно діяти в акваторії Чорного моря, у противника все одно залишаються ракетоносії, які завантажені "Калібрами". Небезпека залишається високою. Наразі є інформація, що завантажено 50 ракет.

Гуменюк зауважує, що загальна кількість ракетоносіїв, включно з надводними і підводними кораблями у росіян становить 9 одиниць.

Спікерка ОК "Південь" зауважує, що з огляду на те, що протягом останнього місяця противник двічі виводив ракетоносії на бойове чергування перед масованими дроновими атаками, окупанти можуть використати їх в будь-який момент.

"Щоразу саме підводні ракетоносії вони виводили, що свідчить про те, що вони побоюються ударів українськими морськими дронами і БПЛА. Очевидно, що підводний корабель простіше вберегти від такого типу загроз", – зауважує Наталія Гуменюк.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment