Магнітні бурі у квітні 2024: в які дні штормитиме

Квітень 2024 року має чотири хвилі магнітних бур: слабкої, середньої та сильної потужності. Усі вони будуть досить тривалими. В ці дні будьте уважними до свого організму та дотримуйтесь порад, якщо ви метеозалежна людина.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на meteoagent.

Перша магнітна буря вже увірвалася в країну 1 квітня – 4-бальною потужністю. Наступного дня вона стала слабшою на 1 бал. Очікується, що 3-5 квітня включно її потужність знову буде на рівні 4-х балів, 6 квітня – 3 бали. Після цього буря піде на спад.

9 квітня країну накриє новий геомагнітний шторм. Він буде на рівні 3-х балів і триватиме до 11 квітня включно. Наступна трибальна магнітна буря влупить 19 квітня і вируватиме цілих п'ять днів – до 23 квітня включно.

Четверта буря затягнеться на два дні – 27-28 квітня. Її потужність також буде на рівні трьох балів.

Вплив магнітних бур на людей та як уберегтися

Немає жодного наукового свідчення про те, який вплив мають магнітні бурі на здоров'я людини. Водночас деякі дослідження продемонстрували погіршення самопочуття у пілотів, пасажирів літаків та космонавтів під час магнітних бур. Також у такі дні на слабкість і погане самопочуття скаржаться метеочутливі люди.

Симптоми магнітної бурі можуть відрізнятися у кожної людини. Найчастіше трапляються наступні:

  • головний біль;
  • запаморочення;
  • нудота і блювота;
  • біль у суглобах і м'язах;
  • висока температура;
  • підвищений тиск;
  • безсоння.

Лікарі закликають відмовитися від вживання кави та чаю під час магнітних бур. У цей період слід замінити їх на трав’яні настої, пити більше чистої води, звести до мінімуму споживання солі. Рекомендується упорядкувати режим харчування. Для цього слід обмежити вживання борошняної та смаженої їжі, знизити кількість та покращити якість з’їденого, додаючи в меню більше фруктів та овочів.

У метеозалежних людей під час магнітних бур часто підвищується артеріальний тиск і порушується серцевий ритм. У зв’язку з цим, за словами лікаря, потрібно тримати напоготові тонометри та вимірювати тиск вранці та ввечері, вчасно приймати ліки та мати при собі препарати для надання невідкладної допомоги. Крім того, важливо більше бути на свіжому повітрі та мати позитивне емоційний настрій.

Також рекомендується під час магнітних бур уникати фізичних навантажень, стресів, а також відмовитися від вживання алкоголю.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment