У Дніпрі – аномальна для квітня спека: побито черговий рекорд

У Дніпрі третій день поспіль фіксують температурний рекорд. Сьогодні, 1 квітня стовпчик термометра піднявся до 23,5° тепла. Це найвищий показник майже за 50 років. Цього дня у 1975 році було зафіксовано 23,5° тепла.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології.

Таке стрімке потепління для Дніпра можна віднести до аномальних явищ. Воно пов'язане з активним виносом повітряних мас із Північної Африки через Середземне море і Балканський півострів.

У березні температура також перевищила норму – на 1-6° і знаходились у межах 1-9° тепла. Дуже теплими виявилися останні п’ять днів першого місяця весни, коли середньодобові температури повітря становили 11-16° тепла, що на 8-10° вище за норму. Максимальна температура повітря в найтепліший останній день місяця підвищувалась до 24-26° тепла.

31 березня по м. Дніпро був перекритий історичний максимум температури повітря цієї доби на 1° і становив 23,9° тепла. 16-24 березня, на півмісяця раніше середніх багаторічних строків, середня добова температура повітря перейшла через 5°, що визначає початок вегетаційного періоду. Мінімальна температура повітря в найхолодніші ночі першої декади місяця знижувалась до 5-10° морозу. Середня температура повітря за березень дорівнювала по області 4,5-5,5° тепла.

Кількість опадів в середньому по області за даними метеостанцій за березень склала 26 мм або 63 % місячної норми.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment